Editovat
Nejíte některé potraviny? Je zdravé být vegetariánem?

Na tyto, ale i další otázky vám přineseme odpověď v tomto videu. Můžete si je poslechnout, ale pokud máte raději psaný text, přepsali jsme jeho znění do následujícího článku.

Jiří: Proč někdo nejí některé potraviny anebo je na ně třeba alergický?

Tamarina: Je to opět velmi individuální, protože vy jste zvyklý, že všechno chcete mít napasováno na nějakou tabulku, na nějaký mustr, ale ono to skutečně může být mnoho důvodů. Když lidé něco nejí, tak k tomu může být důvod, že jim potom není dobře a jsou si toho vědomi. V někom třeba vzbuzuje odpor nějaký druh jídla, tak ho prostě nejí. Někdo třeba není pouze ztotožněn s daným druhem potravy, někomu to říká intuice. Nejde jen tak chtít zařadit nějaké konkrétní jídlo do nějaké tabulky. Je spíš podstatné, abyste si uvědomovali, že vy máte svoji intuici, která vám vždy správně napoví, jestli toto či ono máte nebo nemáte jíst.

A pozor na jednu důležitou věc. Většinou, co se týče jídla, tak vyhraje vaše chuť. To znamená vaše ego, nikoliv vaše intuice! A to je velmi chybný krok, protože mnoho z vás potom má zdravotní problémy. Vy jednoduše třeba váš psychický stav rozháníte nebo zaháníte chutí k jídlu. To znamená, vy místo toho, abyste si zpracovali určité věci, které potřebujete zpracovat, určitá trápení, tak místo toho se věnujete jídlu. Jídlo vás uklidní.

Víte, kde je počátek tohoto problému? V tom, že když jste byli malý a plakali jste, tak co dělají rodiče, když malé dítě pláče? Dají mu napapat! Malé dítě pláče, tak mu dáte flašku a dáte mu dudlíka, ze kterého může cucat mléko, ale to je chybné. Malé dítě, které pláče, máte v první řadě vzít, máte mu povídat, máte ho chovat, máte ho hladit, máte ho houpat, máte se ho dotýkat, máte si ho položit na své tělo aby cítilo vaši lásku, vaší energii. Vy mu místo toho dáte papání. Tak jste se to většinově všichni naučili, že utíkáte k jídlu v období, když vám zrovna není dobře. Proto je potřeba, abyste se nějakému jídlu vyhnuli.

Co se týče alergií, opět to má mnoho původu. Někdo může být alergický na jídlo třeba z toho důvodu, že mu ho nutili v dětství a on prostě to nedává a nechce ho. Je mu z toho špatně nebo prostě toho má, jak vy říkáte, plné zuby. Jeho tělo to dává najevo alergií. To je jedna z mnoha možných variant.

Může se ale stát, že dítě zažívá v rodině nějaké negativní věci, negativní zážitky a teď si představte, že to malé roztomilé dítě potřebuje dát najevo svému okolí, že už mu lezou na nervy. Jak to má dát to malé dítě najevo, když ho nikdo neposlouchá, nikdo ho neakceptuje, nikdo se nezajímá o to, co chce? Nikoho nezajímají jeho názory. No, tak to udělá tak, že mu vyjedou alergie. Udělá to podprahově.

A co se najednou stane? Okolo něj začne sbíhat celá rodina, celé to okolí, které ho absolutně nechtělo vnímat, nechtělo mu dávat jakoukoliv pozornost. Najednou to musí udělat, protože ta alergie už je důležitá a musí se řešit. Takže ty alergické reakce jsou opravdu různorodé. Tam bych určitě to nedávala čistě jenom na jídlo a jestli někdo má alergii na nějaké jídlo, tak opět tam je většinou nějaká duchovní příčina, která se týká té samotné alergie, proto hledejte vždy duchovní příčinu, proč na některý druh jídla jste alergičtí.

Jiří: Je vůbec zdravé být vegetariánem či veganem?

Tamarina: Ano, už jsme se o tom také párkrát bavili a je důležité, abyste pochopili, že vy vlastně jíte jídlo v různých podobách. Ale co to je jídlo? Jídlo, to je vlastně energie, kterou dostáváte ze slunce, potažmo z vesmíru, v kterém se nacházíte. Je to vlastně ta energie, která se nachází všude okolo vás. A vy máte tu schopnost přes vaše třetí oko tuto energii si brát přímo. Potom nemusíte už vlastně jíst. Říká se tomu, že jste na práně.

Ale samozřejmě většina lidí toto neumí, takže je důležité, abyste přijímali potravu tím fyzickým způsobem. Proto se vám také vyvinul váš zažívací trakt. Je podstatné, abyste pochopili, že když jíte například zeleninu, když jíte to, co vyrostlo z energie země, tak to bylo zároveň krmeno energií z vesmíru. To je vlastně to sluníčko ve vašem podání. To je ta nejlepší energie, kterou můžete dostat do svého těla. Těmto lidem se říká vitariáni, kteří jedí právě toto všechno syrové.

Na to sice otázka nepadla, ale to je vlastně ta konečná fáze před přechodem na nějakou tu pránickou stravu. Vegetariáni, to jsou lidé, kteří už určitým způsobem omezují maso a omezují živočišné produkty. Vegani nejedí živočišné produkty. Mnoho z vás se na mě bude asi zlobit, protože vy máte rádi masíčko, máte rádi sýry, máte rádi vajíčka... I Jiří kolikrát dostane e-mail a ptáte se ho, jestli nevadí, když to jíte od slepiček, které jsou krmeny s láskou a takové ty "kecy", co mu píšete, ale v první řadě já tam vidím jednu věc, že ti, kdo to takto vidí, tak se chtějí vyhnout jednomu důležitému kroku, a to je vlastně pochopení, že vy tím, že jíte tyto bílkoviny, že tím, že toto dostáváte do svého těla, obrovsky, ale opravdu obrovsky, namáháte svá játra, namáháte své ledviny a celkově zažívání. Bílkoviny, které dostáváte třeba z vajíček, tak by vám stačily z jednoho vajíčka na velmi dlouhou dobu, ale vy byste museli ty vajíčka jíst syrová. Jakmile to proženete nějakým ohněm, nějakou větší teplotou, tak následně se stane i jedna věc. Vy to zničíte. Proto je ta veganská strava v tomto pro vaše tělo nejšetrnější.

Samozřejmě teď je druhá věc, když jste na to zvyklí, máte to rádi, chcete to jíst, tak to jezte, ale nenalhávejte si, že je to od zvířat, která jsou chována s láskou. To s tím nemá vůbec nic společného. To je jenom oblbování sebe sama, ale podstatné je, aby vyste pochopili, co chcete ve svém životě. Jestli si chcete likvidovat své tělo, svůj organismus, své zažívání, anebo jestli postupně chcete přejít k tomu, že vaše tělo bude vzkvétat. To je důležité, abyste se k tomu nějakým způsobem rozhoupali.

Proto přijměte ten fakt, že do určité doby prostě budete jíst maso, budete jíst sýry, budete jíst vajíčka, budete jíst jiné živočišné produkty, ale od určité chvíle, od určitého okamžiku se najednou jakoby zastavíte. Od určitého okamžiku si řeknete dost a v tomto okamžiku už budu dávat svému tělu jen to, co je pro něj prospěšné.

Samozřejmě, že když to budete brát z pohledu vaší vědy, tak vaše věda vám v tuto chvíli sděluje, že musíte jíst bílkoviny, nejlépe živočišné. Vaše věda vám sděluje, že musíte jíst sýry, pít mléko, že musíte jíst maso, protože budete silní, ale uvědomte si, že v tomto případě jde především o rozsáhlý byznys. A Jiří to dobře řeší na svých kurzech, kdy pokládá otázku, co vědci zveřejňují nebo kdo ovlivňuje to, co vědci zveřejňují? No ti, kteří je platí. A teď si položte otázku, komu jdou peníze z živočišné výroby? Komu jdou peníze z tohoto obrovského byznysu?

No a ten, kdo samozřejmě si platí tuto vědu, tyto vědce, kteří následně vydávají tyto informace, no tak ten jim řekne, co tam budou říkat. Můžete a nemusíte tomu samozřejmě věřit, není to vůbec nic proti nikomu, ale stejně na to všichni jednou postupně přijdete a přestanete to jíst, protože tím, že jíte živočišné produkty, tak jednak trpí obrovsky zvířata, trpí obrovský nejen tím, že jsou vražděna masově, ale problém je v tom, že ona vám předávají vlastně ty informace strachu, informace bolesti, informace zrady a další velmi negativní informace. Vy si to v sobě necháváte účinkovat a necháváte si tím doslova likvidovat svůj energetický a zároveň fyzický systém, takže na to je potřeba si dát pozor.

Jiří: Tamarino, děkuju, vzala jste to teda docela zhusta. 

Tamarina: Ano, vzala, ale já si myslím, že ono to občas neškodí.

Jiří: Já já v tom taky nevidím problém, jenom že jsi mě docela překvapila, jak ses do toho obula. Jedeme dále. Může někdo skutečně vydržet bez jídla? Nebo je to nesmysl?

Tamarina: Už si jednou doporučoval film "Na počátku bylo světlo". Ten film toto vysvětluje.

Vy pokud budete chtít nějakým způsobem být bez jídla a budete chtít být na té světelné energii, neboli na té práně, chcete-li, tak je velmi důležité, abyste pochopili, že tam se nedostanete tím, že přestanete jíst. Tam se nedostanete tím, že to budete nějakým způsobem tlačit. Je potřeba právě pracovat na svém duchovním vzestupu, na svém duchovním rozvoji. Máte spoustu lidí a vy to vidíte okolo sebe, kteří jsou údajně na práně. Ale oni nejsou na práně. Ono to je spíš jakýsi druh dlouhodobého půstu.

Máte mnoho lidí, kteří se tím nějak pyšní, ale většinou ti skuteční práničtí strávníci to nedávají téměř vůbec znát a skoro o nich nikdo neví. Ale je mezi vámi mnoho lidí, kteří to dávají na odiv, protože ještě nemají zvlášť to vlastní ego, které vlastně to bere, že jsou něčím výjimeční. Berte to tak, že to je i jejich určitý posun, že to je jejich určitá výuka. Každopádně, co je podstatné v momentě, když člověk do sebe dává jakýkoliv druh stimulantu, ať už je to káva nebo cigarety nebo cukr nebo něco jiného a říká, že je na práně, tak není na práně, tak si to jenom myslí.

Důležité je, aby jste se cítili dobře. Když se totiž budete cítit dobře, budete neustále v takovém tom dobrém rozpoložení, v tom neustálém pocitu štěstí a radosti. Když se v tom neutuchajícím pocitu štěstí a radosti budete držet, tak uvidíte, že vlastně ono to přijde samo. Jestli to přijde v tomto nebo v dalším životě nebo za dalších deset, to už je na vás a je to naprosto jedno. Podstatné je, abyste se cítili dobře. Máte třeba lidi, kteří jsou na práně a mají i různé těžší psychické stavy, protože oni se zbavili toho svého obrovského stimulantu. Pak třeba pijí kávu nebo kouří nebo si dopřávají nějaké pamlsky a říkají tomu, že musí se něčím třeba uzemňovat.

To je taky takové oblíbené u mnoha lidí, ale je to právě proto, že oni jsou jenom na nějakém druhu půstu a namísto toho, aby pracovali na té své duchovní cestě, tak oni pracují na něčem fyzickém. Stejně v určitém období pak zjistí, že musí něco změnit a že třeba se musí i vrátit k té fyzické a k té pevné stravě, takže nedělejte si s tím vůbec žádnou těžkou hlavu. Papejte to, co máte rádi, ale snažte se u toho cítit dobře a vždy myslete na to, jestli je to například ten první stupeň. To, že vám to předává ta zelenina, která vám předává vlastně první stupeň té energie, což je pro vás nejužitečnější, anebo jestli je to třeba ten stupeň, kdy už to jíte z dravého živočicha, který musel sníst jiného živočicha a ten jiný živočich musel sníst tu zeleninu a vy vlastně dostáváte tuto energii do sebe, která již energií pro vás není, respektive není už pro vás tak přínosná. Takže užívejte si vše, co můžete, a cítíte se dobře a uvidíte, že se postupně dostanete i k té své pránické stravě.

Jiří: Tamarino, já ti moc děkuji. Dneska teda vstup docela rozjela, alespoň jsme tu pěkně dlouho, ale děkuju ti za to, protože myslím, že to pro spoustu lidí bude mít velkou hodnotu. Děkuju moc. Děkuju vám všem, kteří jste si udělali čas na toto video. Děkuju za to, že jste mu dali lajk a že jste se přihlásili k odběru našich videí.

Tamarina

Jemnohmotná kvantová bytost, s níž Jiří Lexa komunikuje díky své každodenní práci s kvantovým polem. Pomáhá nám pochopit, jaké zákonitosti ovlivňují naše životy a jak je využít ve svůj prospěch. Více v příspěvku Kdo je Tamarina?

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

Síla myšlenek a zvyků

Kdyby vám někdo řekl, že každá vaše myšlenka mění kvalitu vašeho života, začali byste myslet jinak? Mohou myšlenky a zvyky tvořit váš svět a prožívanou realitu? Jak s nimi pracovat, aby váš život byl co nejlepší? Jak být šťastný, zdravý, úspěšný či bohatý?

Odpovědi na tyto a mnohem více otázek naleznete v tomto e-booku, který vám s největší pravděpodobností změní pohled na svět i samotný život.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti