Editovat
Také vzhlížíte k celebritám?

Miliony lidí k nim vzhlíží. Miliony lidí se jimi chtějí stát. Někdo si za tímto snem jde hlava nehlava. Prosadit se dnes může doslova každý a daří se to i těm, kteří ani nevynikají kdejakými schopnostmi. A co si o celebritách myslí Tamarina? Její odpověď se dozvíte v přiloženém videu, jež jsme pro Vás také přepsali do tohoto článku. 

Jiří Lexa: Ahoj Tamarino. Jsem rád, že jsme se tu mohli opět sejít a jdeme na věc. Takže, co si myslíš o celebritách?

Tamarina: Jsou to lidé jako kdokoliv z vás.

Jiří Lexa: Dobře, děkuju za odpověď. Tak pojď trošku do hloubky. Jsou to lidé, to je pravda, ale řekli jsme si vlastně už na začátku, že miliony lidí k nim vzhlíží a jak ty na to koukáš vlastně, že třeba mnoho lidí žije život jako ty jejich celebrity.

Tamarina: Ano, je to pravda, mnoho lidí žijí životem svých celebrit, které vznášejí doslova k oblakům. Ale ve skutečnosti mnohdy ani neví, jak ty jejich celebrity žijí, jak smýšlejí, jak se chovají v soukromí, jakým způsobem se chovají k svým blízkým a jak třeba tráví svůj volný čas, jak se snaží využít svůj volný čas a jestli žijí zdravě, nebo jestli to jenom hrají. A to je velmi nebezpečné, protože mnoho celebrit právě proto, že to jsou obyčejní lidé jako vy, tak toho mnoho celebrit zneužívá.

Jiří Lexa: Počkej, jak to myslíš, zneužívá?

Tamarina: Úplně jednoduše. Představ si, že jsi normálně obyčejný kluk a najednou se z nějakého důvodu proslavíš. A teď si představ, že budeš uměle proslaven, to znamená, pomůžou ti média, budou k tobě vzhlížet miliony lidí a budou tě napodobovat, budou chodit oblečení jako ty, budou se snažit jíst jako ty, budou se snažit jezdit v autě jako ty. A teď si představ, že ty máš nějaké své soukromí, které nechceš prozradit. Ale ty musíš nějakým způsobem s těmi lidmi komunikovat, protože to je energie. Ty sám o tom učíš, že právě to velké množství lidí dává tu energii celebritám. To jsou přesně ta energetická kyvadla.

A teď si představ, že ti lidé potřebují, aby dostali zpětnou vazbu od té své celebrity. A když jim ji nedá, no tak vlastně ona skončí ta celebrita. To znamená, tam musí být neustálá interakce. Ale problém je, když právě ona zmíněná celebrita začne hrát takové to divadýlko, že začne být odtažitá, že začne lhát třeba těm svým fanouškům, těm svým příznivcům, protože v okamžiku, kdy začne lhát, tak vlastně žije dvojí život. Navenek žije úplně perfektně, navenek se svým fanouškům staví nějak, ale ve svém soukromí se chová úplně jinak. A to je ta chyba, na kterou může mnoho fanoušků narazit. Mnoho lidí, kteří si myslí, že jejich celebrita je úplně fantastická, tak mohu zjistit, že tomu tak není, že se chová úplně jinak, že svůj volný čas tráví třeba tak, jak by ho oni jako příznivci nikdy netrávili a třeba s tím ani nesouhlasí.

Jiří Lexa: Teďka ti trošku nerozumím.

Tamarina: No, tak si představ, budeš mít rád nějakého zpěváka, budeš ho vzývat, budeš mít všude jeho fotky, jeho plakáty, budeš poslouchat jeho hudbu. A ten zpěvák se bude třeba honosit tím, že je vegetarián. Ty ho budeš milovat, protože seš vegan, tak si budeš říkat, to je skvělý, jak ten člověk jde s tím v tom zdravém duchu. A najednou si všimneš, že ten dotyčný ve skutečnosti žije jinak. Ne, že jí maso, ale je třeba i vášnivým lovcem, ale ty o tom nebudeš vědět. A to je právě to, co mnoho lidí si vůbec neuvědomuje, že tu svoji celebritu ve skutečnosti nezná.

Na druhou stranu není nic jednoduššího, než dávat někomu energii. Vy jste na to mistři jako lidé. Namísto toho, abyste právě tu svoji energii, která je tvůrčí, abyste ji využili ve svůj prospěch, ve prospěch například svého tvoření, ve prospěch svého podnikání, ve prospěch své rodiny, tak vy ji dáváte někomu jinému. A to je ta chyba, kterou vy jako západní civilizace děláte již dlouhá desetiletí, staletí a možná i tisíciletí.

Jiří Lexa: No a teď, když se vrátíme k těm celebritám, tak ještě my Tamarino řekni, jestli nějakým způsobem bys třeba doporučila lidem, aby se k celebritám nějak chovali.

Tamarina: No chovejte se k nim jako k normálním lidem, ale nedělejte si z nich božstvo. Víte, kdo je to božstvo, kdo by měl být tím božstvem? No právě vy, protože vy tím, že se vlastně cpete do přízně nějakému umělci nebo nějakému politikovi nebo zkrátka nějaké té celebritě, tak vy se ochuzujete o svojí energii, protože vaše energie není nevyčerpatelná, ale vy ji rozhazujete, protože ji jednoduše neumíte používat. Proto bych doporučila, to neznamená, nemít rád někoho, ale v první řadě to abnormální množství energie dávejte sami sobě. Protože tím, že budete dávat energii sami sobě, tím budete růst, tím si budete vytvářet všechno, po čem toužíte, tím si budete vytvářet svůj fantastický život a o tom to je. To znamená, nenechte se stáhnout, že budete někomu dávat svoji energii. To je velmi důležité.

Jiří Lexa: No, tak to je docela dobrý, to ti moc děkuju za připomenutí a věřím, že spousta lidí bude za to ráda a teď mi ještě řekni, jak to je vlastně, když se někdo chce stát celebritou.

Tamarina: To je úplně jednoduché. Zapojte svoji mysl, zapojte svůj tvůrčí proces a začněte si tvořit svoji kariéru celebrity. A pak vám to bude fungovat. To je vlastně všechno, co tvoříte, tak vlastně si děláte vy, a to je vlastně váš proces a pokud se chcete stát celebritou, tak se jí jednoduše stanete.

Jiří Lexa: Takže celebritou může být každý?

Tamarina: Ano, jistě, může být každý, ale je potřeba, aby pro to něco udělal, aby myslel určitým způsobem, aby tvořil určitým způsobem.

Jiří Lexa: No a můžeš mi říct vlastně, že pak třeba je někdo tou celebritou a vlastně ani na to nemá ty vlohy, ty buňky...

Tamarina: Jak to, že na to nemá vlohy ani buňky? Ten člověk to dokázal už jenom tím, že si vytvořil ten svůj kult osobnosti. A to je důležitý. Tam vůbec nejde o to, jestli umí nějakou činnost.

Jiří Lexa: No dobře, ale tak, když se třeba člověk stane celebritou ve zpěvu, tak...

Tamarina: Tak musí umět zpívat, přece by ho lidé nevzývali.

Jiří Lexa: No, ale máš spoustu takových těch rádoby zpěváků, kteří zpívají a nezpívají a je to takové...

Tamarina: Ale uvědom si, že každý člověk, který něco takového tvoří, si najde své příznivce. Uvědom si, že každý člověk, který dělá nějakou tvůrčí práci a zůstává za ním nějaký výsledek, tak má své příznivce. Podívejte se na sebe.

Jiří Lexa: No, ale já se nepovažuju za celebritu.

Tamarina: Já neříkám, že se máš považovat za celebritu, ale co ty děláš? Píšeš knihy, tvoříš, točíš videa, pomáháš lidem, aby pochopili, jak se mohou léčit, léčíš lidi.

Jiří Lexa: Já nikoho neléčím, já už jsem s tím přestal, já pouze ty lidi vedu.

Tamarina: No tak dobře, tak vedeš lidi na to, aby se uměli léčit sami. To znamená, je za tebou nějaká tvůrčí práce a teď si představ, máš za sebou určité procento lidí, kteří jdou za tebou, kteří jsou nadšeni z tvé práce, kteří tě podporují, kteří chtějí jít cestou, kterou ty jim pomůžeš nějakým způsobem nastavit. Ale máš lidi, kteří to odmítají, kteří mají zase zcela svůj jiný pohled. A tak je to s těmi celebritami. Uvědom si, že mnoho lidí půjde za jedním zpěvákem například, který ještě nic nedokázal, ale prostě se jim třeba líbí jeho zevnějšek nebo se jim líbí, jakým způsobem žije nebo někomu se líbí, jak nakonec i zpívá.

Jiří Lexa: No, tak já si myslím, že to by u zpěváka mělo být asi podstatný ne?

Tamarina: Ano mělo, ale lidé na to nekoukají, lidé si rádi vytváří nějaké ty celebrity nebo nějaké ty vzorce, vzory teda, vzory, které jim vlastně ukazují, jak by mohli žít oni. Ale problém je ten, že lidé nepotřebují, aby jim to někdo ukazoval, protože potom se stávají závislí, potom odhazují svoji vlastní zodpovědnost. Lidé to mají v sobě jako svoji intuici, to znamená, oni si můžou z kvantového pole načíst úplně všechno k svému životu a nepotřebují k tomu žádnou celebritu.

Jiří Lexa: No, ale to je přesně to, co já razím, Tamarino, to je přesně to, co se snažím lidem vysvětlovat.

Tamarina: Ano, já ale nemluvím o tobě, já mluvím celkově o tom, že většina lidstva je dnes tak zblblá, že se doslova snaží žít podle někoho. No a co je na to nejlepší? Na to jsou nejlepší filmy, na to jsou nejlepší televizní pořady, protože lidé jsou těmito pořady masírováni a doslova manipulováni. A teď si představ, že lidé nechodí oblíkaní tak, jak se jim to líbí, ale podstatné je, že budou chodit oblíkáni, samozřejmě až na malé procento, že nikdo to neřeší, ale většina populace, všimni si toho, že chodí oblékaná třeba podle nejnovějších moderních trendů.

Jiří Lexa: Dobře, ale když vidím takový ty ukázky těch občasných módních přehlídek, kde na sobě mají chlapi ženský oblečení a podpatky a krabice na hlavě, anebo chodí v krabici...

Tamarina: Uvědom si, že toto dělají lidé už jenom proto, aby na sebe upozornili. Ale přesto jsou tito návrháři svým způsobem celebrity, protože oni si dovolili jít s něčím ven, co ještě si nikdo nedovolil. Takže ono to nemůžeš jenom tak odsoudit.

Jiří Lexa: Já to neodsuzuju, já jenom říkám to, že vlastně to vypadá dost jako potrhle.

Tamarina: No já to říkám, že je to zvláštní, je to ujetý, ale ten člověk si dovolí udělat nějakou takovouto přehlídku a vlastně dává tam svoji pověst. Ale vy jste jako civilizace došli tak daleko, že potřebujete nějaké vjemy, které budou ty vaše smysly, ty otupené smysly, tak je budou skutečně znovu jakoby zajímat. Budou ty vaše smysly na to reagovat.

Jiří Lexa: Jak to myslíš teď? Já teda vím, jak to myslíš, ale vysvětli to trošku do hloubky.

Tamarina: Dobře, my jsme se spolu o tom zrovna dnes dopoledne bavili. Tak, znamená to jednu věc. Vy neustále přiostřujete ve všem možném, v televizním průmyslu, v hudebním průmyslu, ve všem možném a vlastně vaše smysly už jsou natolik otupené, že potřebujete čím dál tím větší nějaká vyzdvihovadla, aby ty smysly zase fungovaly a teď si představ, že když jste byli třeba vy jako vaše generace malí, tak za vašich dob byla sexualita tabu. Je to tak?

Jiří Lexa: No je. To bylo takový, to bylo takový jiný než dneska.

Tamarina: No a podívej se, jak je to dneska. Dneska, když se lidé koukají na televizi, tak tam je to pomalu jedno velké porno, když jsou nějaké filmy, aby byly vlastně zaujmuty jejich smysly, protože ty smysly jsou otupeny. Chápeš to?

Jiří Lexa: No chápu a teď mi řekni, jak z toho ven?

Tamarina: Úplně jednoduše, že se každý budete vracet sám k sobě a k své duchovnosti a budete ji prohlubovat.

Jiří Lexa: No, tak to je super, tak o tom bychom mohli taky někdy zase něco říct, ale my jsme trošku sklouzli od toho tématu celebrit.

Tamarina: Nezklousli, protože to s tím úzce souvisí. Vy dnes potřebujete takovou celebritu, která bude skutečně zaujímat vaše smysly natolik, že se k ní vydáte, že půjdete jejím směrem, není to vůbec jednoduché a myslíš si, že to jednoduché je?

Jiří Lexa: No není, protože to vidím dnes a denně, že vlastně spousta lidí řeší věci takové, které jsou pro ně víc vzrušující, když to tak řeknu. To znamená, když příklad, dám video o tom, že by měli pořešit svoje vztahy, tak to neřeší, tak to video nemá takovou sledovanost, ale když tam dám něco pikantního, no tak najednou vylítne sledovanost velmi, to znamená, že máš pravdu.

Tamarina: Já vím, že mám pravdu, já to pozoruji už velmi dlouho, ale když se vrátíme k těm osobnostem, k těm celebritám, tak je pro vás důležitá jedna věc. Všichni jste na tom stejně. I ty celebrity, které procházejí tím, že mají okolo sebe i třeba miliony fanoušků, tak prochází svým určitým duchovním vývojem. A to je velmi podstatné, protože to je vlastně jejich cesta. Stejně tak ti fanoušci prochází svým duchovním vývojem. To je také jejich cesta, takže v každém případě všechno je správně, ale podstatné je, abyste se z toho nezbláznili, abyste se z toho nějak nepomátli, protože ty vaše smysly jsou stále otupěnější a otupěnější.

Jiří Lexa: No, tak to jsi mě potěšila, myslím, že jsi potěšila i další posluchače. Já ti, Tamarino, moc děkuju.

Tamarina

Jemnohmotná kvantová bytost, s níž Jiří Lexa komunikuje díky své každodenní práci s kvantovým polem. Pomáhá nám pochopit, jaké zákonitosti ovlivňují naše životy a jak je využít ve svůj prospěch. Více v příspěvku Kdo je Tamarina?

Jiří Lexa

Autor je lektor kvantování a kvantový terapeut. Jeho kurzy prošlo již několik tisíc absolventů. Podobně jako ve světě např. Esther Hicks umí načítat informace z kvantového pole a předává tuto dovednost ostatním. Zde o něm najdete více informací.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjadřujete souhlas k použití všech cookies. Zobrazit podrobnosti Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti